Wanneer ga jij je woning duurzaam renoveren?

Duurzaamheid, ecologische voetafdruk en milieu. Het zijn termen waar we niet meer omheen kunnen. En terecht, want er moet iets gebeuren om deze planeet leefbaar te houden voor de komende generaties. Vooral veel oudere woningen zijn slecht geïsoleerd, waardoor veel warmte verloren gaat en er dus (onnodig) extra moet worden gestookt om de woning op temperatuur te houden. Duurzaam renoveren betekent het renoveren van je woning op een manier dat je bijdraagt aan een beter milieu en een lagere energierekening kan verwachten.

Hoe kun je duurzaam renoveren?

Bij oudere woningen ontsnapt er vaak meer warmte naar buiten en is er meer sprake van tocht dan bij nieuwe woningen. Dit kun je het beste bestrijden door je woning goed te isoleren. Zo kun je bijvoorbeeld het dak en de muren voorzien van isolatiemateriaal, zoals spouwmuurisolatie. Echter zijn er meer goede opties waarmee je je woning naar een groener energielabel kunt tillen. Wat dacht je van nieuwe aluminium kozijnen met dubbelglas? Deze kozijnen hebben een hoge isolerende waarde. Kozijnen en ramen zijn vaak plekken waar tocht ontstaan, wanneer je nieuwe kozijnen en dubbelglas installeert zal dit niet meer het geval zijn.

De volgende stap

Je woning voorzien van goede isolatie is een grote bijdrage aan duurzaam renoveren. Je zorgt voor minder uitstoot en bespaart op je energierekening. Wanneer je nog meer wilt bijdragen en nog lagere stookkosten wilt kun je ervoor kiezen om je woning te voorzien van zonnepanelen. Dit is een relatief flinke investering, die zichzelf op termijn terugverdient.

Waar vind je de beste isolatieproducten?

Voor isolatieproducten zoals isolatiemateriaal zijn er veel verschillende aanbieders die de plaatsing tevens op zich kunnen nemen. Het is raadzaam om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken. Op het gebied van isolerende kozijnen, deuren en schuifpuien kun je het beste terecht bij HEPRO voor kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *