Dit is waarom je voor een PVC vloer moet kiezen

PVC vloeren worden steeds populairder, je ziet ze namelijk steeds vaker bij mensen. Dat is ook niet zo gek, want deze vloer heeft veel voordelen. Zo gaan ze lang mee, eenvoudig te onderhouden en er zijn nog veel meer voordelen. In deze blog gaan we hier wat dieper op in. Zo weet je aan het einde van de blog alle voordelen van PVC.

Niet te onderscheiden van een echte houten vloer

PVC bestaat uit kunststof en bestaat uit lagen polyvinylchloride. De vloer is houtvrij, maar door bepaalde technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Zo profiteer je van de uitstraling van een echte houten vloer, maar heb je niet de lasten. Een PVC vloer is gemakkelijker te onderhouden dan een houten vloer. Met een stofzuiger en een dweil kom je al een heel eind. De vloer heeft een glad oppervlak, waardoor stof en andere vuiltjes gemakkelijk te verwijderen zijn.

Geluiddempend

Woon je in een flat? Dan kan PVC de juiste keuze zijn in verband met haar geluiddempende kwaliteiten. Vooral in een flat of tussenwoning is dit ideaal, want daarmee voorkom je geluidsoverlast. Vaak in combinatie met een ondervloer dempt het ook. Houd je van lekkere warme voeten? Ook met vloerverwarming is pvc geschikt.

PVC gaat lang mee

Een ander voordelen van PVC is dat de vloer lang meegaat. Het is een stuk sterker dan een laminaatvloer. Doordat PVC zo sterk is zullen er ook niet snel krasjes op de vloer komen. Vaak heeft PVC een goede slijtlaag, waardoor de krasjes bijna niet ontstaat. Met een PVC vloer geniet je dus van een vloer van goede kwaliteit, die lang mee gaat en je ook nog profiteert van de voordelen en de uitstraling van een houten vloer.

Is een Rigid click pvc wat voor jou? Bekijk dan het assortiment van Prinsvloeren.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *