Om je woning in de warme maanden te beschermen tegen de felle zon zijn verschillende type zonweringen mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld rolluiken, screens en horren. Alle type zonweringen blijven het beste werken en tevens de mooiste uitstraling behouden wanneer deze goed worden onderhouden. Lees nu verder en ontdek hoe je dit doet!

Slijtage voorkomen

Door slijtage te voorkomen bij je zonwering kan de leeftijd van je zonwering tot wel 5 jaar worden verlengd. In ons landje kan het namelijk nog wel eens stormen, waardoor de zonwering beschadigt of vervuild kan raken. Wanneer er vervolgens niet voldoende wordt schoongemaakt gaan de isolerende en zonwerende functies minder werken. Je kunt dit voorkomen door de zonwering zelf regelmatig intensief te reinigen, maar je kunt ook een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Ben jij ook overtuigd van de voordelen van zonwering? Ga voor zonwering Groningen!

Wat heb je nodig om zelf zonwering schoon te maken?

Voor de periodieke reiniging, die je zelf prima kunt uitvoeren, zijn er een aantal dingen nodig. Je kunt ervoor kiezen om de zonwering te demonteren en op de grond schoon te maken, echter is dit vaak veel werk en is het sneller om de zonwering al gemonteerd schoon te maken. Hiervoor heb je een ladder nodig om goed bij alle plekken te komen. Zorg dat de ladder stevig staat. Daarnaast wil je zachte schoonmaakborstels, sponsen of doeken gebruiken. Harde schoonmaakborstels kunnen de zonwering beschadigen. En natuurlijk heb je een emmer met warm water en schoonmaakmiddel nodig. Met deze spullen krijg je de zonwering middelmatig goed schoon. Wanneer je deze als nieuw wilt hebben, is het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf aan te raden.

Zonwering te vies om schoon te maken?

Is je zonwering zo vies dat je het niet meer ziet zitten om schoon te maken? Dan kun je enkel het doek laten vervangen, bijvoorbeeld in het geval van screens. Is dit bij jou het geval? Ga dan voor screens Groningen!