Je keuken kan een enorme rommel zijn, zeker wanneer je niet direct opruimt als je bezig bent met het koken of andere keukentaken. Herkenbaar? Lees dan verder om alle tips te lezen over hoe jij je keuken netjes kunt houden!
Een vast moment om je etensvoorraad te checken
Heb je wel eens dat je een pakje pastasaus pakt die al twee jaar over datum is? Dan moet je echt wat vaker je etensvoorraad checken. Doe dit bijvoorbeeld ieder kwartaal. Loop al je gehele etensvoorraad bij langs en gooi het eten wat over datum is weg. Dit is tevens een goed moment om alle keukenkastjes met eten te sorteren.
Overzichtelijke indeling
Of je nou een landelijke keuken hebt of juist een compacte keuken, een overzichtelijke indeling blijft belangrijk. Probeer je keukenkastjes geordend in te richten. Hierbij kun je diverse kastoplossingen of opbergsystemen gebruiken, zoals een rek voor je servies of dubbele lades. Hierdoor hou je overzicht en ga je tevens efficiënt met je ruimte om.
Lichte kleurcombinaties
Een truc die veel wordt gebruik in de wereld van interieurontwerp is het gebruik van lichte kleuren. Lichte kleuren en materialen stralen namelijk rust uit, wat op haar beurt weer voor overzicht zorgt. Je kunt bijvoorbeeld de kastjes van je houten keuken voorzien van een lichte kleur om te zien welk effect dit heeft.
Blijf opruimen
Misschien een vanzelfsprekende tip, maar wel een heel belangrijke. Blijf opruimen. Door consistent, bijvoorbeeld tijdens het koken, te blijven opruimen voorkom je een grote rotzooi. Een overzichtelijke keuken ruimt ook makkelijker op. Wanneer je dus zorgt dat het in eerste instantie geen grote bende wordt, zal voorkomen dat het nog een ergere bende wordt.
Gebruik je alle spullen?
Vaak zie je dat je enorm veel hebbedingetjes en spullen hebt die je eigenlijk nooit gebruikt. Is dit bij jou ook het geval? Ruim deze spullen dan op. Minder spullen is meer overzicht.