3 tips voor een gave accentmuur

Accentmuren zijn steeds vaker terug te vinden in moderne woningen. Niet zo gek, want door te spelen met kleur, textuur en materiaal geef je je woning een frisse en dynamische aanblik. Een accentmuur kan een belangrijke invloed hebben op de ruimtelijke ervaring van de kamer en trekt daarbij de aandacht. In dit artikel geven we je drie geweldige ideeën voor een gave accentmuur.

  1. Een kurkwand

Een accentmuur kan veel meer zijn dan gewoon een simpel kleurtje. Kies bijvoorbeeld voor een muur met een aparte textuur, of van een interessant materiaal. Een kurkwand van Anselm Oome bengt zowel textuur als materiaal met zich mee. Dat zorgt ervoor dat de muur gelijk opvalt. De kurk zorgt voor warmte en geeft een zachte indruk, waardoor de ruimte direct een stuk zachter overkomt. Een kurkwand kan er echt voor zorgen dat je je op je gemak voelt in een ruimte. 

  1. Behang

Wil je niet zo ver gaan als een kurkwand, maar wil je wel graag dat de ene muur meer opvalt dan de rest. Ga kan bijvoorbeeld voor een leuk behang. Je kunt de muur dan zo heftig maken als jij zelf wilt. Zo kun je gaan voor een heel druk, flitsend behang, maar kun je ook kiezen voor een zacht behang met een interessante textuur. Kijk in ieder geval altijd goed naar wat bij de muur en bij de rest van de ruimte past, zodat de muur wel opgaat in het geheel.

  1. Accessoires

Als laatste kun je er ook voor kiezen om je muur wel te verven. Ga dan voor een andere kleur dan de kleur van de andere muren in de ruimte. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur maar dan een paar tinten donkerder. Je kunt ook, als je van heftig houd, voor een kleurcontrast kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een rode accentmuur kiezen en de rest van de muren met blauw verven. Welke kleur je ook kiest, als je nog wat nadruk op de muur wilt leggen, kun je dat doen met accessoires. Zo kun je ervoor kiezen om een paar fotolijsten, planken of schilderijen aan de muur te hangen. Dat zorgt er direct voor dat de muur de blikvanger van de ruimte wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *