Hoe breng je meer sfeer in huis?

In je huis spendeer je een groot deel van je tijd. Je wilt natuurlijk dat je huis ook echt als een thuis voelt. Dit komt met tijd maar je kan je ook meer thuis voelen door je huis in te richten naar jouw smaak en een prettige sfeer te creëren. In dit artikel gaan we je helpen met hoe je de sfeer in huis brengt. 

Verlichting

Er zijn meerdere manieren om warmte in huis te brengen. Dit kan onder andere met verlichting. Je kan bijvoorbeeld een himalaya lamp kopen, buiten het warme en sfeervolle licht dat deze lamp brengt, biedt het ook vele andere voordelen zoals luchtzuivering. Je kan ook lampen kopen die je zelf van kleur kan veranderen en waarvan je de felheid kan veranderen. Dit is ook een leuke toevoeging aan je huis om het iets meer sfeer te geven. Je kan ook voor de lekkere ouderwetse manier gaan en een houtkachel aanschaffen, je hebt dan natuurlijk ook haardhout nodig, je kan goede kwaliteit haardhout bij Golden Flame aanschaffen. Dit brengt letterlijk de warmte in huis en geeft een gezellig lichtje en sfeertje in huis. Led lichtjes zijn ook altijd erg leuke en sfeervolle decoratie. Ook zijn kaarsen altijd een must.

Vormen en kleuren

Het is belangrijk dat je binnen je huis ook speelt met vormen en kleuren. Als al het interieur rechthoekig is, kan het al gauw als geordend en ‘hokkerig’ overkomen. Het is belangrijk om variatie te hebben in je huis, probeer hier en daar bijvoorbeeld een ronde poef of een ovaal tafeltje neer te zetten. Spelen met verschillende kleuren in je huis kan ook gelijk meer leven en sfeer in het huis brengen. Als alles wit of zwart is brengt dat niet heel veel variatie en sfeer in huis. Je kan bijvoorbeeld ook een muur verven of decoreren met verschillende kleuren. Een ander leuk idee is om gekleurde dekentjes en kussentjes op de bank neer te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om een gekleurd kleed neer te leggen, dit brengt ook meer sfeer.

Planten

Planten zijn niet alleen maar leuk in de tuin, maar ook zeker in het huis. Buiten dat het er leuk uitziet, is het ook een leuke hobby om op te pakken, het groeien en kweken van planten. Planten in je huis brengen ook vele voordelen met zich mee. Planten zuiveren de lucht en volgens onderzoek verminderen ze stress. Ook wel handig om te weten is dat planten in huis de kans verlagen op een verkoudheid en een verstopte neus met 30%. Dit komt doordat planten de luchtvochtigheid verhogen en stofdeeltjes opvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *