Welke soorten matrassen zijn er?

Er zijn een hoop verschillende soorten matrassen, maar welk matras past nou bij mij? Duurzame matrassen worden steeds belangrijker en interessanter. Bij Unamatras koop je een biologisch matras met natuurlatex lagen. Deze laag zorgt voor een uitstekend ligcomfort. Dit ligcomfort wordt veroorzaakt door de veerkrachtigheid en soepelheid van de laag latex.

Polyether matrassen

Deze matrassen zijn zoals de naam al zegt, gemaakt van polyether, dit materiaal is relatief goedkoop. Dit matras was het eerste synthetische en anti-allergische matras. Deze matrassen zijn gevuld met kapok of veren. De meeste mensen ervaren deze matrassen als stug en stevig. Ook ventileren deze matrassen minder goed dan koudschuim matrassen door de gesloten celstructuur.  Maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren qua type matras. Veel gewicht zorgt voor extra belasting van de matras, waardoor er sneller kuilvorming ontstaan. Deze matrassen worden deze matrassen vooral gebruikt voor kinderbedden of logeerbedden. De matrassen passen prima in een beperkt matras.

Koudschuim matrassen

Het woord koud in de naam heeft eigenlijk niks te maken met de temperatuur, het heeft te maken met de manier hoe het matras geproduceerd is. Het matras heeft een open celstructuur, wat betekent dat het goed ventileert. Dit is ideaal voor mensen die het snel warm hebben. Het koudschuim is soepel en veerkrachtig, het biedt dus een goede ondersteuning. Het matras is ook anti-allergisch en anti-schimmel. 

Traagschuim matrassen

De traagschuim matrassen zijn populair door de drukverlagende werking, dit biedt een hoog comfort. Door de drukverlagende werking vormt het matras zich naar je lichaam. Dit matras wordt vaak gekozen door mensen met lichamelijke klachten. Een nadeel aan het matras is dat het slecht ventileert en dat het traagschuim in het matras kostbaar is.

Pocketveer matrassen

Pocketveer matrassen bestaan uit een schuimlaag met een vulling van veren. De veren zitten los van elkaar, zo’n matras heeft dus een hoop veren nodig. De pocketveren dragen jouw gewicht goed en bieden een hoge ondersteuning. De comfortzones in het matras zijn opgedeeld, zodat je bijvoorbeeld bij de heupen en schouders wat dieper in het matras kunt zakken. Het matras ventileert goed en is zeer hygiënisch, dat komt omdat er voortdurend lucht tussen de pocketveren circuleert. Hierdoor kan het vocht ook goed afgevoerd worden. Je moet goed weten wat jouw voorkeuren zijn, want niks is belangrijker dan een goede nachtrust met genoeg slaap.

 

Latex matrassen

Omdat het matras gemaakt is van een rubbersoort is deze zeer veerkrachtig en rekbaar. Het matras heeft een goede drukverdeling en dat geeft meer comfort en stevigheid dan bij een traagschuim matras. Deze matrassen zijn geschikt voor mensen met een hoge gevoeligheid voor allergische reacties en huisstofmijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *