Een zo prettig mogelijke verhuizing voor jouw gezin

Een verhuizing is niet altijd even makkelijk voor iedereen. Sommige mensen vinden het heerlijk om lekker in een nieuw huis te gaan wonen, maar er zijn ook mensen die het er lastiger mee hebben. Vaak vinden kinderen het het fijnste om gewoon in het oude huis te blijven wonen. Als jij gaat verhuizen met jonge kinderen wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken. Hoe je dat doet, vertellen wij je hier!

Bezoek het nieuwe huis zo snel mogelijk

Wanneer je de sleutel van het nieuwe huis ontvangt, is het goed om zo snel mogelijk samen met je kinderen de lege woning te bekijken. In een ongemeubileerd huis kun je goed een indruk krijgen van de grootte van de woning. Ook kun je na het bezichtigen van het huis even door de wijk rijden langs de nieuwe school van de kinderen, speeltuinen en sportverenigingen. Zo weet iedereen wat ze te wachten staat. Van der Eijken makelaardij: Uw makelaar in Roosendaal, weet door ervaring dat dit erg goed werkt voor kinderen. 

Plan meeloopdagen in voor je kinderen

Op het moment dat je kinderen naar een andere school moeten, is het fijn als ze voor de verhuizing een meeloopdag op de nieuwe school hebben gehad. Zo kunnen de kinderen wennen aan de nieuwe juf of meester, nieuwe klasgenootjes en ze kunnen alvast ontdekken hoe de nieuwe school te werk gaat. Dit is allemaal erg belangrijk tijdens de verhuizing. Wanneer je dit niet doet, kan het zijn dat kinderen zich druk gaan maken omdat ze niet weten wat ze te wachten staat. 

Een leuk afscheidsfeest

Jouw kinderen hebben een band met hun klasgenootjes, buren en vriendjes en vriendinnetjes. Nodig al deze mensen uit in jullie oude huis om afscheid van ze te nemen. Vraag aan je kinderen of ze willen helpen bij de voorbereidingen van dit feestje. Vergeet ook niet om ze te laten trakteren op school of op het kinderdagverblijf. 

Zorg voor een oppas op de verhuisdag

Op de verhuisdag is het handig om een oppas voor je kinderen te regelen. Zeker wanneer je in de zomervakantie verhuist, is het ideaal om de kinderen ergens te laten logeren. Natuurlijk is het wel belangrijk om de kinderen te betrekken bij de hele verhuizing. Dit kan je doen door ze wat foto’s te sturen van de verhuizing en vooraf samen afscheid te nemen van het huis en de buurt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *