Hoe zorg je ervoor dat je houten vloer mooi blijft? 4 tips

Je hebt een nieuwe houten vloer, dat is mooi. Een houten vloer heeft namelijk een zeer lange levensduur, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de uitstraling van de vloer. Hoe zorg je dat je houten of parketvloer mooi blijft? Lees nu verder en ontdek!

  1. Kies de juiste afwerking

Zorg dat je de vloer afwerkt met een lak of olielaag. Hierdoor kun je de vloer een bepaalde tint geven en zorg je er tevens voor dat de vloer beter is beschermd tegen vlekken en krassen. Wanneer er wel beschadigingen ontstaan op de vloer kun je dit eenvoudig bijwerken door de beschermlaag te slijpen en/of opnieuw te lakken of oliën.

  1. Consistent onderhoud

Het is belangrijk om de vloer schoon te houden en eventuele vlekken direct te poetsen. Voor het regulier onderhoud dien je regelmatig te stofzuigen en de vloer af te nemen met een droge microvezeldoek, aangezien deze stof en vuil goed opneemt. Vervolgens kun je voor het periodieke onderhoud de vloer met enige regelmaat dweilen. Tijdens het dweilen kun je een dopje onderhoudsmiddel in het water vermengen, dit helpt de vloer in goede staat te houden. Neem hierna de vloer altijd af met een droge doek.

  1. Pas op met buitenschoeisel

Wanneer je met buitenschoenen op de vloer loopt laat je veel zand, stof en ander vuil achter op de vloer. Parketvloeren zijn hier zeer gevoelig voor. Het beste is om niet met buitenschoeisel op de vloer te lopen. Je kunt ook al een hoop voorkomen door deurmatten te plaatsen en je schoenen goed af te vegen.

  1. Plaats onderzetters en viltjes

Het is goed om je vazen, bloempotten en zware meubels te voorzien van viltjes en onderzetters. Bij vazen en bloempotten kunnen namelijk kringen ontstaan die je niet ziet. Hetzelfde geldt bij zware meubels. Wanneer je na een tijdje besluit om het interieur anders in te delen wil je natuurlijk niet ineens allemaal vlekken en kringen in je vloer tegenkomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *