Zo voorkom je een daklekkage

Haast iedereen heeft wel eens last gehad van een daklekkage. Het vervelende is dat het altijd gebeurt, wanneer je het niet verwacht. Nog vervelender is dat de kans groot is dat je de lekkage had kunnen voorkomen. Dus waarom zou je dat dan niet doen? Het is nergens voor nodig om door achterstallig onderhoud dit soort problemen te hebben. Wil jij lekkages zoals deze voorkomen? Wil jij weten waarom je hulp nodig hebt van kvsonderhoud.nl? Lees dan snel verder. 

Ga voor dakinspectie

Misschien klinkt dit als een hele klus, maar een dakinspectie hoeft helemaal niet lang te duren. Bel een dakdekker op en maak een afspraak. Niet alleen het maken van een afspraak is zo gepiept, maar ook de inspectie zelf. Het is misschien iets waar je niet zo snel aan denkt, maar een dakdekker opbellen is iets wat je het beste een paar keer per jaar kunt doen.  

Denk aan je omgeving

Daarnaast heb je zelf ook een aandeel. Het is belangrijk dat je vaak genoeg de omgeving van je woning controleert. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de bomen bij je huis. Vaak hangen er overhangende takken, door bepaalde weersomstandigheden. Om schade door bijvoorbeeld de storm te voorkomen, is deze controle essentieel. En dat dus niet alleen, het voorkomt ook lekkages. Wil je ook dit uit handen geven? Bel dan een paar keer per jaar een hovenier op om alles te controleren. Je zult er baat bij hebben.

Vergeet de dakgoten niet

Ook je dakgoot moet onderhouden worden. Er komt namelijk het hele jaar door vuil in je dakgoot, zonder dat je het doorhebt. Dit vuil moet echt schoongemaakt worden. Het is namelijk zonde als er op een gegeven moment zoveel vuil in de dakgoot zit dat er een verstopping plaatsvindt. Het gevolg? Jawel: een lekkage. Probeer dus op een droge dag je dakgoot te controleren, om lekkage te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *