Waarom werken houten vloeren wel en PVC vloeren niet?

Houten vloeren zijn nooit hetzelfde. Elke houten plank heeft zijn eigen structuur, afwerking en manier van leggen. Dit komt door alle verschillende soorten hout die er zijn. Elke soort hout heeft weer een andere bewerking nodig en dit maakt het juist zo uniek.

De houten vloeren stralen een warmte uit die je huis een bepaalde charme geeft. Met de houten vloeren haal je de natuur naar binnen.  Het enige wat soms niet zo fijn is, is dat houten vloeren werken. Dit betekent dat de vloer met hoge temperaturen uitzet en met een droge lucht krimpt. Dit komt doordat het een natuurproduct is en hier kan je niks aan veranderen. Het is daarom wel extra belangrijk dat de vloer goed gelegd wordt. Anders ontstaan er kieren en scheuren in de vloer en dat willen we niet. Er is een speciaal houtenvloerensysteem bedacht met speciale legtechnieken ontwikkeld om overmatig zetten en krimpen te voorkomen. De houten vloeren kunnen hierdoor ook gemakkelijk samen met vloerverwarming. Om een houten vloer zo mooi mogelijk te houden is het belangrijk dat de vloer goed onderhouden wordt. Denk aan regelmatig stofzuigen en dweilen met de juiste zeep.

Wel de lusten, maar niet de lasten met een PVC vloer

Ga je toch liever een vloer waar niet te veel poes pas bij komt kijken en makkelijk te onderhouden is dan zijn Martijn de Wit PVC vloeren een goede keus. PVC vloeren zijn duurzaam, hygiënisch, onderhoudsarm en geluiddempend. Een PVC vloer is er in allerlei soorten en tinten. Je kan kiezen uit een betonlook, zandsteen, houtdessins of graniet. Er is ontzettend veel mogelijk en de keuze neemt ook alleen nog maar toe. In tegenstelling tot een prachtige houten vloer heb je bij een PVC vloer wel de lusten, maar niet de lasten. De stroken PVC worden strak tegen elkaar gelijmd op een vlakke, harde ondervloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *