Lakverf op waterbasis: wat moet je weten?

Veel mensen weten niet exact welke verf ze moeten aanschaffen wanneer ze in hun woning aan de slag gaan. Het is ook een lastige opdracht, aangezien er honderden verschillende soorten verven op de markt zijn. Wil je jouw houtwerk binnen weer mooi hebben? Dan is het handig om lakverf op waterbasis te gebruiken, zoals de Sigma s2u Nova Satin. Deze soort lakverf heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. In dit artikel vertel ik meer over deze verfsoort.

Voordelen

Het handigste van de lakverf op waterbasis is de grote hoeveelheid voordelen die de verfsoort heeft. Het grootste voordeel is dat deze soort geurloos is en hierdoor zal niet je hele woning naar verf stinken wanneer je aan de slag gaat. Hiernaast heeft lakverf op waterbasis met de meeste verschillende soorten ondergronden een goede hechting waardoor de ondergrond niet zal verkleuren. Naast dit droogt de vloersoort ook enorm snel, hierdoor kan je het houtwerk dezelfde dan nog overschilderen, ideaal dus.

Strepen of vlekken?

Schilderen is niet voor iedereen even makkelijk. Doordat lakverf op waterbasis sneller en voller wordt verwerkt ontstaan er dan ook af en toe strepen of vlekken op de geschilderde plekken. Dit kan een aantal redenen hebben:

  • De verflaag is te dun.
  • Er is te weinig vocht in de lucht eromheen.
  • De ruimte is te warm.
  • Het tocht te veel in de ruimte
  • Er worden geen juiste kwasten/rollers gebruikt.

Dit was alle informatie die je moet weten als je binnen gaat lakken. Wil je buiten lakken? Dan raad ik een andere lakverf, bijvoorbeeld de Sigma s2u Allure Gloss aan. Deze lakverf is de ideale lakverf voor buiten!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *