Waarom is een elektrische stapelaar een goede investering?

De elektrische stapelaar is een goede investering. Of je nu actief bent in de logistiek, de transportwereld of in de detailhandel. Met een stapelaar kun je snel en efficiënt gepalletiseerde goederen vervoeren, optillen en opslaan. De stapelaar brengt een aantal voordelen met zich mee en in onze blog vertellen we meer over die voordelen.

Geluidloze goederenstroom met een elektrische stapelaar

Een elektrische stapelaar zorgt allereerst voor een geluidloze goederenstroom. Heftrucks en vooral de modellen die op brandstof rijden, maken een hoop lawaai. Wat vaak niet wenselijk is. Zeker niet als je medewerkers in een afgesloten werkruimte opereren. Stapelaars worden aangedreven door een haast geluidloze elektromotor en dat zorgt ervoor dat er een prettige werkomgeving ontstaat. Je personeelsleden hoeven zich ook geen zorgen te maken over gehoorbeschadigingen, die wel kunnen optreden als ze langdurig worden blootgesteld aan harde geluiden.

Elektrische stapelaar heeft een kleine draaicirkel

Een elektrische stapelaar heeft doorgaans een kleine draaicirkel die per definitie kleiner is dan die van een heftruck. Daarom is de stapelaar een betere keuze als je bijvoorbeeld in krappe ruimtes moet werken. Stellingen kunnen eventueel ook dichter op elkaar worden geplaatst met als voordeel dat je met de bespaarde ruimte wellicht de kans hebt om een extra stelling te plaatsen. 

Tijd- en kostenbesparende oplossing

Een elektrische stapelaar is ook een tijd- en kostenbesparende oplossing en dat vergt wat uitleg. Een stapelaar kopen is wel een forse investering, maar wel een die zich eenvoudig terugverdiend. Je kunt namelijk de goederenstroom veel efficiënter inrichten, waardoor de productiviteit van je medewerkers omhoog gaat en in hetzelfde tijdsbestek meer werkzaamheden worden verricht. En tijd is geld, dus het is ook een kostenbesparende oplossing.

Uiteraard moeten de accu’s van een stapelaar worden opgeladen en dat brengt kosten met zich mee. Maar de kosten zijn te verwaarlozen en vallen in het niet bij wat het aan geld oplevert. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Daarnaast wordt het nog interessanter als je als bedrijf zelf energie opwekt. Bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen op het dak van het pand, de loods of op het terrein. 

Als tip willen we meegeven om tijdens de aanschaf van een elektrische stapelaar rekening te houden met de accucapaciteit. Het werkt ook in je voordeel als je kiest voor een model met een snellaadfunctie, zodat de machine tussen de werkzaamheden door kan worden bijgeladen.

Gebruiksvriendelijk

Een elektrische stapelaar is ook heel gebruiksvriendelijk. Ze zijn eenvoudig te bedienen en ze zijn doorgaans voorzien van handige bedieningsknoppen in de handgreep. De stapelaar is ook altijd uitgerust met de nodige veiligheidsmaatregelen, zodat je medewerkers het apparaat veilig kunnen bedienen. Dat gezegd hebbende is het wel verplicht dat de gebruiker in het bezit is van een certificaat.

De elektrische stapelaar wordt namelijk geclassificeerd als bedrijfsvoertuig en dan is een certificaat verplicht. Met het certificaat is aan te tonen dat de medewerker het apparaat veilig en naar behoren kan bedienen. Als werkgever moet je ook je medewerkers faciliteren om het certificaat te behalen of je kunt natuurlijk ook personeelsleden aannemen die al in het bezit zijn van het benodigde certificaat. Ga naar www.begreentechniek.nl voor een breed aanbod van machines voor intern transport!

Gepubliceerd in: Bouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *