Zoek de juiste deurklinken uit die bij jouw huisstijl passen

Ben je op zoek naar nieuwe deurklinken? Dan zal je zien dat er ontelbaar veel verschillende modellen, soorten en kleuren zijn waar je uit kan kiezen. Maar ook materialen geven je verschillende opties. Het aanbod kan overweldigend zijn, daarom is het goed om voldoende tijd en energie te steken in de juiste keuze maken. 

Kies je voor deurklinken of deurknoppen in jouw huis? 

Eigenlijk is de eerste vraag die je moet beantwoorden welk type deurbeslag je in je huis wilt. Je kan namelijk kiezen tussen deurknoppen en deurklinken. Ga je voor een knop die je rond wil draaien of een greep die je naar beneden kan duwen? Beide typen deurbeslag kunnen een enorme sierwaarde hebben in je woning. Maar heb je er weleens bij stil gestaan hoe vaak je deurbeslag in je handen hebt? Eigenlijk zou je er eens een dag op moeten letten en zien hoe vaak je een deur vastpakt maar ook hoe vaak anderen in je huishouden de tussendeur bijvoorbeeld open en dicht doen. Ook heb je het deurbeslag eigenlijk altijd wel in je zicht. Juist daarom kan deurbeslag net het verschil maken in een woning. Als je ze allemaal in je huis telt zal je zien dat je al snel zo’n 12 klinken in je huis hebt. 

Maak de juiste keuze uit alle verschillende soorten deurbeslag

Als je gaat kijken dan zal je zien dat je uit heel veel soorten deurbeslag kan kiezen. Je kan gaan voor een deurklink die wegvalt in je interieur, of juist een exemplaar die als echte eye catcher de kamer afmaakt. Ga je zoeken? Zoek dan op basis van een stijl:

  • Landelijk
  • Modern
  • Tijdloos
  • Industrieel of
  • Eclectisch

Het maakt niet uit welk type je kiest want het gaat om smaak, maar het is wel belangrijk dat het bij je interieur past. Toch kan je verschillende stijlen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke inrichting met strakke vormen, daar kan ook een industriële deurklink bij. Daarnaast kan je ook kiezen voor verschillende kleuren en materialen deurklinken. Je kan gaan voor kunststof, hout, maar ook voor rvs en dan nog alle kleuren. Ga je voor een echte eyecatcher? Kies dan voor donker deurbeslag bij een lichte woning. 

Voordeur

Een stijl voor iedereen

Je kan ook verschillende keuzes maken in het materiaal van de deurklinken. Een houten deurklink geeft namelijk een hele andere uitstraling dan een RVS model. Maar je kan ook gaan voor brons bijvoorbeeld. Eigenlijk is er voor iedereen wat wils en voor elke smaak wat wils. Je kan gaan voor een natuurlijke uitstraling met hout, of juist voor een industriële uitstraling met rvs. Probeer de deurklink te laten passen bij je interieur en te zorgen dat de stijl of kleur nog ergens anders in je interieur ook terugkomt. Ga je bijvoorbeeld voor een donkere deurklink bij een licht interieur? Laat dan nog ergens anders ook een donkere tint naar voren komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *