Wat je niet mag vergeten bij de aanschaf van een laminaat vloer 

Is het binnenkort voor jou tijd voor een nieuwe laminaat vloer? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en die je niet mag vergeten. Bij de aanschaf van een nieuwe vloer komt meer kijken dan je van tevoren misschien denkt. In deze blog lees je alles over wat er nodig is wanneer je een nieuwe laminaat vloer aanschaft. 

 

Bescherming van de vloer 

Laminaat kan op verschillende plaatsen in huis geplaatst worden. De ene ruimte wordt wat meer gebruikt dan de ander en de één op een andere manier dan de ander. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken, badkamer of de woonkamer. De keuken en badkamer zijn ruimtes waar veel vocht te vinden is, of dit nou van waterdamp is of van water wat uit de kraan komt. Vocht kan beschadiging van de vloer veroorzaken, en daarom is het slim om te kiezen voor watervast laminaat. Tegenwoordig zijn bijna alle laminaat vloeren waterbestendig, maar check het toch altijd eerst even van tevoren. 

 

Vergeet de ondervloer niet 

Niet voor iedereen is de ondervloer bekend terrein. Eigenlijk is er voor elke soort vloer een ondervloer nodig die zorgt voor bescherming, een goede isolering en dat de vloer egaal kan worden gelegd. Je wilt natuurlijk niet dat je vloer straks aan alle kanten scheef ligt en er hobbels ontstaan. Wanneer je een vloer gelijk goed legt, zorgt dit er ook voor dat de levensduur langer is. Zo kun jij lang van je vloer genieten zonder last te krijgen van onaangename situaties. Een laminaat ondervloer is ook echt alleen geschikt voor een laminaat vloer. Voor ieder type vloer heb je een specifieke ondervloer die aansluit op de vloer.  

 

Maak de juiste keuze 

Het proces van het kiezen van een vloer kan soms lang duren. Het is natuurlijk niet een keuze die je even snel maakt en hier moet je ook goed over nadenken. De vloer vormt de basis van een ruimte en dat maakt het ook een weloverwogen beslissing. Kijk van tevoren goed of de vloer aansluit op jouw interieur en of de uitstraling tijdloos is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *