Waar moet je op letten bij het versturen van verjaardagsbloemen?

Bloemen zijn een prachtige manier om je eigen huis op te fleuren, maar ook om aan iemand te geven. Je kan met bloemen een heel verhaal vertellen zoals aan de jarige job. Verjaardagsbloemen zijn een ideaal cadeau voor iedereen, man of vrouw, jong en oud. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je het beste op kan letten als je een verjaardagsboeket wilt gaan aanschaffen of versturen. Want je wilt natuurlijk dat het boeket in de smaak valt én dat hij zo lang mogelijk blijft staan. 

Het is essentieel om verse bloemen te gebruiken

Bloemen heb je in vele soorten, maten, maar ook in kwaliteit. Het is bij het kopen van bloemen, zoals verjaardagsbloemen, belangrijk om gebruik te maken van verse bloemen. Als bloemen vers zijn ziet het boeket er veel beter uit, gaat hij langer mee en voorkomt het ook sneller bederf. Hoe controleer je of bloemen vers zijn? De bloemen voelen stevig aan, hebben heldere en levendige kleuren. Bloemen met verwelkte bladeren of bloemblaadjes zijn vaak ook niet vers meer of zijn niet goed bewaard. 

Verse bloemen hebben stevige, niet gebogen stelen. Ze zien er niet gebogen, gescheurd of uitgedroogd uit. Als een steel sterk is betekent dat ook dat de bloem voldoende water kan opnemen en dat hij langer vers blijft. Ook schimmel op de stelen kan een teken zijn dat de bloemen niet meer vers zijn. En schimmel op één steel kan snel overslaan naar de andere stelen van de verjaardagsbloemen. En het is zonde als de bloemen al snel verwelken en daardoor de ontvanger minder lang kan genieten van de gift. 

Let op de persoonlijke voorkeuren als je verjaardagsbloemen gaat geven

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren als het gaat om bloemen maar ook om kleuren of samenstellingen van een boeket. Het is belangrijk dat als je aan iemand een boeket gaat geven, dat je dan ervoor kiest om dit in de persoonlijke sfeer te houden. Heeft iemand een bepaalde lievelingskleur? Neem dat dan als basis voor het boeket. Heeft iemand voorkeur voor bepaalde bloemen? Zorg dan dat die in het boeket verwerkt zijn. Je kan er natuurlijk mee spelen door ook andere bloemen toe te voegen, maar vergeet dan in elk geval niet de lievelingsbloemen. 

Veel bloemen hebben een bepaalde geur, maar er zijn ook geurloze bloemen. Niet iedereen vindt het fijn om geurende bloemen in huis te hebben. Hou er dus rekening mee of de ontvanger het lekker vindt om een bloem te ruiken en zo ja welke bloemen hij of zij lekker vindt. Waar sommigen een geluksgevoel krijgen bij hyacinten, vinden anderen het juist geen lekkere bloem om te ruiken. 

Naast de persoonlijke voorkeur kan je er ook voor kiezen om met de verjaardagsbloemen een verhaal te vertellen. Elke bloem heeft een eigen verhaal en de kleur van de bloem zegt ook nog een keer iets erover. Op die manier kan je iemand met rode rozen bijvoorbeeld een verhaal vertellen voor Valentijn, maar past een gekleurd veldboeket beter bij een lenteseizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *