Kies jij voor een laminaatvloer?

Gelukkig hoef je niet vaak opzoek naar een vloer, maar het kan toch voorkomen als je gaat verbouwen, verhuizen of last hebt van veroudering van de huidige vloer. Er is een ruim aanbod aan vloeren. Ga je voor een vloer van hout, laminaat of voor tegels? Toch is laminaat een goede optie om te kiezen. Waarom? Dat vertellen wij je graag in dit artikel. Lees snel verder en wie weet geniet jij binnenkort van een schitterende nieuwe laminaatvloer. 

Het plaatsen van een laminaatvloer  

Iets wat lang duurt vindt niemand leuk. Het voordeel is dat een laminaatvloer door iedereen gelegd kan worden. Dit kan jij, maar ook je buurman wel. Houten vloeren zijn toch net wat lastiger om te plaatsen en heb je vaak hulp bij nodig. Met een houten vloer heb je lijm nodig, terwijl je een laminaatvloer zo in elkaar kunt klikken. Easy! Voor huishoudens die zelf van klussen houden is dit een ideale optie. Toch is het zo dat niet iedereen hier zoveel zin in heeft of totaal geen klusser is. Dan is er ook een optie voor laminaat laten leggen. Het is eenvoudig en wordt met goede service gelegd. Het gebeurt vaak al in één dag.  

Een duurzaam product 

Tegenwoordig worden laminaatvloeren duurzaam geproduceerd. Het fijne aan laminaat is dat het een stootje kan hebben, want krassen kunnen ze wel aan. In vergelijking tot hout waar je krassen snel op ziet, wat ook erin resulteert dat je veel geld kwijt bent om het te herstellen.  

Het onderhouden van laminaat
Het grootste voordeel van een laminaatvloer is dat het gemakkelijk te onderhouden is in vergelijking tot een houten vloer. Heb jij nou kinderen over de vloer lopen en wordt jouw vloer ook snel vies? Dan is laminaat perfect voor jou.  Om laminaat schoon te krijgen ga je gemakkelijk erover heen met de stofzuiger en dweilen naderhand kan prima. Ook is de verkleuring op een laminaatvloer minder snel te zien dan op een houten vloer.  

In combinatie met laminaat  

Tegenwoordig zie je in veel huizen vloerverwarming terug. Het grote voordeel van vloerverwarming is dat je geen radiatoren zichtbaar hebt. Geen radiatoren zorgt voor een strakke en rustige uitstraling. Een ander groot voordeel is dat je vloerwarming in combinatie kan houden met laminaat.  

Een groot aanbod  

Het leuke aan laminaat is dat er een hoop variaties zijn. Dit kan het misschien ook wel juist heel lastig maken, maar je weet in ieder geval dat je genoeg keuze hebt. Desondanks dat er genoeg keuze aan laminaat is, heb jij misschien toch meer voorkeur voor een houten vloer. Dat kan natuurlijk! Maar wist je ook dat er laminaat is die precies lijkt op een houten vloer? Dit heb je ook in een tegeluitstraling. Hoe tof en zoals hierboven beschreven heeft het vele voordelen. Dus waar wacht je nog op?! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *