Welke vorm eettafel past het beste in de ruimte?

Het vinden van de juiste eettafel voor in huis is geen makkelijke taak. Een tafel heeft namelijk heel veel invloed in de stijl die jouw kamer krijgt. Het kan dus echt de sfeer in huis maken of breken. Daarnaast zijn er zoveel verschillende tafels te vinden op de markt. Welk materiaal, welke vorm, welk formaat en welke stijl eettafel past het beste bij jouw wensen?  In dit artikel gaan we focussen op de invloed die de vorm heeft op de ruimte. Na het lezen van dit artikel ben je weer een stapje dichter bij het vinden van jouw droomtafel. Om de verschillende vormen met elkaar te vergelijken, kan je ook een kijkje nemen naar de collectie van Home by Hauwert.

Een rechthoekige eettafel

Een rechthoekige eettafel is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een ruime traditionele tafel voor in huis. Wanneer je aan een tafel denkt, dan duikt een rechthoekige vorm wellicht als eerst in je op. Dit komt omdat het de meest voorkomende tafelvorm is. Een rechthoekige tafel biedt namelijk veel ruimte om aan te zitten, maar behoudt ook genoeg bewegingsvrijheid in de ruimte. Mocht je heel graag deze vorm in je kamer willen maar kom je net ruimte te kort, kies dan om een bank toe te voegen aan de tafel. Dit is een perfecte manier om ruimte te besparen zonder dat je de vorm moet aanpassen.

Een ronde eettafel

Ben jij op zoek naar een mooie eettafel voor in een kleinere ruimte of wil je in jouw kamer simpelweg een hoop ruimte besparen? Dan moet je eens kijken naar een ronde vorm. Omdat ronde tafels geen hoeken hebben waar je tegenaan kunt stoten, kun je makkelijker bewegen rondom de tafel. Ook biedt een ronde tafel meer mogelijkheden om meer mensen kwijt te kunnen. De ronde stijl wordt over het algemeen gezien als een casual ontwerp, omdat er geen tafelhoofd is. Een groot voordeel van de ronde tafel is dat je iedereen kan zien en daardoor beter met elkaar kan praten. Sommige ronde tafels hebben een voetstuk in het midden, wat zorgt voor meer beenruimte in vergelijking met andere tafels. 

Een vierkant model

Een vergelijkbaar model met de ronde tafel, is een vierkante eettafel. Een vierkant model is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een intieme sfeer in de ruimte. Een vierkante eettafel past geweldig in een vierkante kamer. Het geeft een harmonische look. Wanneer je meerdere mensen aan de tafel wilt laten zitten, maar je niet continu een grote tafel in de kamer wilt hebben, ga dan op zoek naar een uitschuifbare vierkante tafel.

Een ovaal model

Ovale modellen passen in vergelijkbare ruimtes als een rechthoekig model. Echter, een ovale tafel heeft zijn eigen uitstraling en sfeer. Doordat het een unieke vorm is, maakt het een mooi statement aan de ruimte. Doordat de hoeken wat minder scherp zijn stoot je jezelf minder snel en creëer je een betere stroming door de ruimte. Hierdoor passen ze uitstekend in kamers die groot zijn, maar net iets te klein zijn voor een rechthoekige eettafel. Met behulp van een ovale tafel heb je altijd genoeg zitplekken voor vrienden of familie die op bezoek komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *