Verschillende soorten tuintegels voor jouw tuin

Er zijn verschillende soorten tuintegels op de markt, elk met hun eigen unieke voordelen. Hier is een blik op enkele van de meest populaire soorten tuintegels:

Kleitegels en betontegels

1. Kleitegels: Kleitegels zijn een van de oudste soorten tuintegels en worden al eeuwenlang gebruikt. Ze zijn gemaakt van natuurlijke klei die wordt gebakken in een oven. Tegels van klei zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Ze zijn ook zeer absorberend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in gebieden waar veel regen valt.

2. Betontegels: Betontegels worden gemaakt van Portlandcement, zand, grind en water. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen tientallen jaren meegaan. Betonnen tegels zijn ook zeer absorberend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in gebieden waar veel regen valt.

Kunststof en glazen tegels

3. Glazen tegels: Glazen tegels worden gemaakt van gerecycleerd glas. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Glazen tegels zijn ook zeer absorberend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in gebieden waar veel regen valt.

4. Kunststof tegels: Kunststof tegels zijn gemaakt van gerecycled plastic. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Kunststof tegels zijn ook zeer absorberend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in gebieden waar veel regen valt.

Stenen en houten tegels

5. Stenen tegels: Stenen tegels zijn gemaakt van natuursteen, zoals graniet, leisteen of marmer. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Stenen tegels zijn ook zeer absorberend, waardoor ze goed tegen heftig weer kunnen. Deze kunnen ook goed worden gebruikt als terrastegels.

6. Houten tegels: Houten tegels zijn gemaakt van natuurlijk hout, zoals ceder, redwood of teak. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Houttegels zijn ook zeer absorberend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in gebieden waar veel regen valt.

Veel plezier met het uitzoeken van jouw tegels!

Bron: 123sierbestrating

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *