Vijf tips voor een goede website

Websites, het internet staat er vol van. Menig bedrijf, stichting en particulier heeft zijn eigen site. De doelen van de websites zijn verschillend. Waar de een wil verkopen, wil de ander zijn kennis delen. Een mooie website is hartstikke leuk, maar het is natuurlijk de bedoeling dat de site bezoekers trekt, zodat een bedrijf nieuwe klanten werft en een ander zijn kennis kan delen. Lees meer op de website van doelbewust.nl.

Bedrijven en ondernemers

Wat al genoemd werd, is dat de doelen van de websites verschillend zijn. Deze blog richt zich vooral op het doel van de website voor bedrijven en ondernemers. Zij willen graag gevonden worden, zodat consumenten hun producten of diensten gaan afnemen. Er zijn duizenden websites, dus hoe valt nou net die ene website op in de zoekresultaten? Er zijn heel veel tips om websites zo te bouwen dat ze opvallen in de zoekresultaten. Dit wordt SEO genoemd, search engine optimalisation, oftewel zoekmachine optimalisatie. 

Vijf tips voor een goede website

Een mooie website is niet direct een goede website. Een goede website is een website die gevonden wordt en die tot nieuwe klanten leidt, zodat het gestelde doel van de omzet bereikt kan worden. Er zijn heel veel tips voor een goede website. Hieronder staan er vijf genoemd:

  1. Zorg voor kwalitatief goede inhoud op de website en zorg ervoor dat het er netjes uitziet en het geen rommeltje is. Het is belangrijk dat de inhoud geen eenheidsworst is en op andere sites lijkt in dezelfde doelgroep. In dat geval valt de website immers niet op. Het is belangrijk om een eigen huisstijl met eigen content te laten zien;
  2. Zorg voor unieke zoekwoorden die regelmatig genoemd worden op de website. Wanneer mensen zoeken op deze woorden, komt de website sneller naar boven in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk daadwerkelijk woorden te gebruiken waar mensen op zullen gaan zoeken;
  3. Het is belangrijk dat de afbeeldingen niet te groot zijn en dat deze geoptimaliseerd zijn. Een website die vlot laadt, is een voordeel. Wanneer het laden van de website te lang duurt, klikken mensen snel weg;
  4. De naam van de website moet duidelijk en eenvoudig zijn, zodat deze door zoekmachines goed te vinden is;
  5. Wat ook erg belangrijk is, is dat de website goed op mobieltjes te laden is en deze daar goed weergegeven wordt. Het wordt vaak vergeten hier goed aandacht aan te besteden.

Bovenstaande tips is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg met wat bedrijven en ondernemers kunnen doen om een goede website te maken. Een goede binnenkomer scheelt al de helft, zodat bezoekers blijven op de website. Met bovenstaande tips en andere tips is een goede website realiseerbaar, zodat de website kan helpen het doel van het bedrijf of de ondernemer te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *