Dit is wanneer je recht hebt op een STAP subsidie

Een STAP subsidie is een subsidie waarbij je geld krijgt om een opleiding te volgen die in het STAP register staat. De overheid maakt jaarlijks geld vrij voor mensen om een STAP subsidie aan te vragen. Dit is meestal een subsidie van 1000 euro. Er zijn echter een aantal regels waar je aan moet voldoen wanneer je de STAP subsidie wilt aanvragen. Het is dus een heel erg goed idee om meer te weten over de STAP subsidie zodat je deze vroegtijdig kunt aanvragen. Op die manier zorg je ervoor dat het budget niet al op is voordat je de subsidie zelf kan aanvragen.  

 

De simpele regels

Er zijn aantal simpele regels waaraan je moet voldoen wanneer je recht kan hebben op een STAP subsidie waarmee je bijvoorbeeld een opleiding van https://mastercoaching.nl kan volgen. Ten eerste moet je ouder dan 18 jaar zijn wanneer je de subsidie wilt aanvragen. Ook mag je nog geen AOW hebben. Daarnaast is het ook verplicht om volksverzekerd te zijn. Een andere regel is dat je nog geen STAP subsidie mag hebben gehad wanneer je deze voor dit jaar wilt aanvragen. Tot slot moet je de STAP subsidie ook mogen hebben voor de opleiding die je wilt gaan volgen. 

 

Hier moet je op letten

Er zijn nog een aantal dingen waarop gelet moet worden wanneer je een STAP subsidie wilt aanvragen. Het is bijvoorbeeld heel erg belangrijk om op tijd de STAP subsidie aan te vragen. Wanneer je dit niet doet, bestaat de kans namelijk dat het budget voor de STAP subsidie al op is. Hier maakt de overheid jaarlijks een potje voor aan. Het is dus heel erg belangrijk om op tijd te zijn met het aanvragen van de STAP subsidie. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je zeker met de opleiding kan beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *